XXIV. setkání
Klubu mladých onkologů

Program setkání

Sobota 25.6.2022

08.45 – 09.00

Zahájení setkání, slovo úvodem

 

09.00 – 09.20

Úvodní přednáška člena výboru ČOS (15-20 min)

B. Melichar

Nádory jater, žlučových cest a pankreatu I.

 

09.20 – 09.40

Epidemiologie, etiologie a rizikové faktory nádorů jater a pankreatu (20 min)

D. Cernakova

09.40 – 10.00

Diagnostika nádorů jater a pankreatu + možnosti screeningu (15 min)

T. Sokop

10.00 – 10.25

Histopatologie nádorů jater a pankreatu, molekulární klasifikace (30 min)

O. Daum

10.25 – 10.45

Diskuze (20 min)

 

Přestávka 10.45-11.10 hod

Nádory jater, žlučových cest a pankreatu II.

 

11.10 – 11.30

Endoskopické metody v diagnostice a léčbě ca pankreatu     (20 min)

J. Trna

11.30 – 11.50

Chirurgická léčba nádorů pankreatu (20 min)

V. Procházka

11.50 – 12.15

Chirurgická léčba nádorů jater včetně transplantace (25 min)

M. Kočík

12.15 – 12.30

Diskuze (15 min)

 

Oběd 12.30-14.00 hod

Nádory jater, žlučových cest a pankreatu III.

 

14.00 – 14.25

Možnosti intervenční radiologie v léčbě nádorů jater (RFA, TACE) (25 min)

P. Matkulčík

14.25 – 14.50

Systémová léčba lokalizovaného a lokálně pokročilého karcinomu pankreatu (25 min) 

R. Němeček

14.50 – 15.15

Systémová léčba metastatického pankreatu pankreatu + „future perspectives“ (25 min)

M. Eid

15.15 – 15.25

Onkonutrice - nový portál a akreditovaný online kurz (5-10 min)

V. Benešová

15.25 – 15.35

Přínosy vs. rizika kombinované imunoterapie v léčbě onkologických pacientů (10 min)

J. Kopecký

15.35 – 15.45

Možnosti vzdělávání pro mladé onkology

S. Bořilová

15.45 – 16.15

Diskuze (30 min)

 

 Neděle 26.6.2022

 

Nádory jater, žlučových cest a pankreatu IV.

 

09.00 – 09.05

Zahájení odborného programu

 

09.05 – 09.15

Informace o projektech pro mladé onkology (5-10 min)

R. Němeček

09.15 – 09.35

Role radioterapie v léčbě nádorů jater, žlučových cest a pankreatu (20 min)

I. Sirák

09.35 – 09.55

Systémová léčba HCC (20 min)

J. Novotný

09.55 – 10.15

Systémová léčba nádorů žlučových cest včetně nových možností cílené léčby podskupin (20 min)

J. Novotný

10.15 – 10.35

Symptomy pokročilých nádorů jater a pankreatu a možnosti jejich řešení (20 min)

A. Švančarová

10.35 – 10.55

Diskuze (20 min)

 

 

Přestávka 10.55-11.15 hod

Novinky z ASCO 2022

 

11.15 – 11.50

Novinky z ASCO 2021 (35 min)

T. Svoboda

11.50 – 12.10

Závěrečný kvíz o hodnotné ceny

 

12.10 – 12.30

Vyhodnocení kvízu, zakončení setkání

 

 Oběd 12.30-13.30 hod

 

         

 Program XXIV. setkání KMO + přednášející.pdf